VI ÄR

En kyrka med människor från många olika länder

Vi är en svensktalande kyrka i Skärholmen som bekänner en klassisk kristen tro. Vi firar gudstjänst i Röda Korsets Folkhögskola i Skärholmen Centrum.

Vi är människor i alla åldrar med rötter i Sverige och i många andra länder. Det är vi stolta över! Vi har olika erfarenheter av livet och står i olika utmaningar. Det vi har gemensamt är erfarenheten av att Jesus ger liv och kraft, bryr sig om oss och ger oss hopp och mening med våra liv. Vi vill vara en kyrka där alla är välkomna.

Vi är en del av församlingen New Life Stockholm tillsammans med 5 andra sajter i Stockholm och tillsammans med New Life Göteborg bildar vi New Life Family.

 

Vår vision

Vår vision är förankrad i Bibeln

Vår vision bygger på klassisk kristen tro – vi vill sprida de goda nyheterna om att Jesus dog för våra synder, fira gudstjänst tillsammans och vara generösa i ord och handling med det Gud har gett oss. Vi tror också att alla människor har samma värde inför Gud oavsett hur livet ser ut för oss, vart vi är födda, eller hur gamla vi är.
 
 

Vår vision uttrycker vi i tre nyckel-fraser:

En kyrka som går ut och gör lärjungar

ett bönens hus för alla åldrar och språk

ett hem där Jesus tillbeds och efterföljs

Vår historia

Elimkyrkan Skärholmen har funnits sedan år 2007. Vi kommer ursprungligen från Elimkyrkan på Östermalm som numera är Folkungakyrkan på Södermalm. Sedan 2019 är vi en del av församlingen New Life Stockholm vilket i dagsläget består av sex församlingar i Stockholm. New Life Stockholm och New Life Göteborg bildar tillsammans New Life Family.