ALPHA

Ny Alpha kurs startar 25 september 2024!


Tid: Onsdagar kl. 18:30-20:15

Plats: Röda korsets Folkhögskola


Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Varje tillfälle bjuder på en ny fråga om tro och är utformad för att skapa samtal. Det är helt enkelt en öppen, informell och ärlig plats för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans.


Varje tillfälle på Alpha innehåller följande delar:

Gemenskap
Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Ofta sker det kring någon form av inledande måltid, men om det inte är möjligt – exempelvis om Alphan anordnas online – så är ändå gemenskapen i sig en viktig del.

Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

Föredrag
Föredragen är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, antingen i form av ett filmavsnitt eller att någon talar live, kring livets stora frågor: Vem är Jesus, hör Gud bön och vad är egentligen meningen med livet?

Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv.

Samtal
Sist kommer den förmodligen vikigaste delen av Alpha: chansen att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö.

Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.


Är du intresserad av att vara med eller har frågor om Alpha?

Kontakta hakan@jesusicentrum.se eller lotta@jesusicentrum.se