ALPHAKURS

Det måste finnas mer…

Har du frågor kring den kristna tron och personen Jesus – vem var han egentligen och varför dog han? Eller vill du fräscha upp dina kunskaper om den kristna tron eller för första gången upptäcka vad den kristna tron står för?

Gör som miljontals människor över hela världen – börja utforska den kristna tron genom att gå en Alphakurs! Det behövs inga förkunskaper. Alla deltar på lika villkor, alla frågor får ställas och alla är lika välkomna att delta.

Välkommen att anmäla ditt intresse för Elimkyrkan Skärholmens Alphakurs här nere!

 

 

 

 

ÖPPEN FÖR ALLA

Alphakursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om. Det är en plats där man kan komma och koppla av, möta Guds kraft, dela tankar om livet och utforska de stora frågorna.

PLATS:

Röda korsets folkhögskola
Bredholmstorg 14, 1tr, Skärholmen Centrum

KOSTNADER:

Det kostar ingenting att delta i Alphakursen, men det finns möjlighet att betala fikat för den som vill

 

KURSUPPLÄGG

Vi träffas 4 st torsdagskvällar kl 18.00-20.00, samt 1 lördag kl 10.00-17.00. Vi fikar tillsammans (och äter mat på lördagen) och du får lyssna till ett föredrag där en aspekt av den kristna tron tas upp. Detta följs av en stund med frågor och diskussion i samtalsgrupp.

ANMÄLAN:

Om du är intresserad av att gå Alphakursen under hösten 2015, kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i nedanstående webbformulär. Du kan få mer information eller  anmäla dig direkt genom att kontakta Charlotta Aginger via telefon/ sms eller mail:

Tel/ sms: 0734-20 80 29

mail: charlotta.aginger@elimkyrkan.org

 

Kurs innehåll:

TORSDAGAR kl 18:00

Tillfälle 1: Vem är Jesus?

Tillfälle 2: Varför måste Jesus dö?

Tillfälle 3: Hur kan jag vara viss om min tro?

Tillfälle 4: Varför ska jag be och hur?

LÖRDAG

Vem är den Helig Ande?

Vad gör den Helge Ande?

Hur kan jag bli fylld av den Helige Ande?

 

Intresseanmälan Alphakurs